CURTEA ȘCOLII BOD CAMPUS

8135 mp, Bod, județ Brașov

Suprafața totală propusă pentru amenajare este de 8.135 mp. 

536 mp reprezintă zona de acces pentru pompieri, 500 de mp zona amenajată cu pietriș și din motive de siguranță 791 mp cu tartan turnat pentru zona destinată jocurilor.

Suprafață totală cu pavaj prefabricat pentru zone de organizat evenimente/odihnă este de 486 mp. 

Elementele de joacă sunt poziționate pe o platformă generoasă realizată dintr-o suprafață de protecție specială. Se asigură astfel o suprafață bună, confortabilă pentru organismul uman, iar în cazul căderii copiilor nu provoacă leziuni, spre deosebire de alte suprafețe dure precum cimentul sau asfaltul. 

Elementele de mobilier sunt reprezentate prin elemente complexe de joacă (leagăne, module de cățărare, tobogane) în funcție de categoria de vârstă. 

Am propus și suprafețe pavate pentru evenimente, zonă de alergat, joacă în aer liber după ploi (de ex. cu mingea). Suprafața totală cu pavaj prefabricat este de 486 mp. Acest spațiu pavat leagă toate funcțiile propuse. 

Această zonă este destinată copiilor între 6-10 de ani: ansamblu de cățărare pe taluz, un complex de joacă, leagăne, tobogane, trambulină etc.

Am propus și o zona destinată sporturilor și activităților în aer liber, folosind curtea din spate și drumul de acces pompieri ca un spațiu activ, dar în cazul unui incendiu poate fi eliberat repede. Drumul de acces pompieri este liber, fără elemente de joacă sau de sport.

Denumire: CURTEA ȘCOLII

Beneficiar: Bod, județ Brașov

Faza: S.F.

An: 2021

Echipa de proiectanți: urb.peis. Tóth Eszter, ing.peis. Pulugor Jonathán, ing.peis. Molnár Tas Sándor, ing.peis. Bernadett Böőr